Şehit Jandarma Astsubay Üsçavuş Rıdvan Çetinkaya

09.02.2024 22

Şehit Jandarma Astsubay Üsçavuş Rıdvan Çetinkaya 07.02.1964 tarihinde Balıkesir ili İvrindi ilçesine bağlı Gökçeyazı nahiyesinde dördü erkek biri kız olmak üzere 5 çocuklu bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Annesi Hüsniye Çetinkaya ev hanımı idi ve babası Seyfettin Çetinkaya serbest meslek ile uğraşmaktaydı. İlk ve ortaokulu doğduğu köy olan Gökçeyazı’da okuyan şehidimiz 1983 yılında Balıkesir Koray Lisesi'nden mezun olmuştur.

Daha sonra başvurduğu Ankara Jandarma Astsubay okulundan 30 Ağustos 1985 tarihinde mezun olmuştur. İlk görev yeri olan Diyarbakır ili Silvan ilçesi Kösrali köyüne karakol komutan yardımcısı olarak tayin olmuştur. Sonrasında çeşitli karakollarda görev yapmış olan şehidimiz son olarak Bingöl ili Yayladere İlçesi Güneşlik Karakolunda karakol komutanı olarak görev yapmaktaydı. 1993 yılının 17 Temmuz’u 18 Temmuz’a  bağlayan gece  görev yapmakta olduğu Güneşlik Karakoluna PKK terör örgütü mensuplarınca yapılan baskında kahramanca mücadele ederek şehit olmuştur.

Şehidimizin naaşı Gökçeyazı mezarlığına defnedilmiştir. Şehit Rıdvan Çetinkaya bekardı.

09-02-2024