07.05.2013 555

Okulumuz 1. Kademe inşaatı 1935 yılında göreve başlayan öğretmen Abdullah ÖNSAN önderliğinde köy muhtarı İsmail DEMİRASLAN’ın girişimleriyle ve köylünün gayretiyle 1938 yılında ilk olarak eğitim ve öğretim başlamıştır.

Okulumuz yapıldığı yıllarda köyün orta bölümünde yer alırken daha sonra Köseağalar mahallesinde kalmıştır.

2. Kademe Ortaokul yaptırma ve yaşatma derneği kurularak inşaatına başlanmıştır.Koruma Derneği üyelerinin ve vatandaşların gayretiyle okul inşaatı 2,5 yılda tamamlanarak 1969/1970 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılmıştır.

2. Kademe Yeni  Mahallede yer almıştır. 1983/1984 Eğitim Öğretim yılında İlköğretim kapsamına alınmıştır.İki ayrı bina olarak devam eden eğitim öğretim faaliyetlerinde çıkan sorunlar nedeniyle 2006 yılında bugün de faaliyetlerine devam eden giriş+2 kat olan binamız ve tek kattan oluşan yemekhanemiz yapılmıştır.

Okulumuzun adı 07/11/1994 yılında Gökçeyazı Şehit Rıdvan Çetinkaya olarak adlandırılarak halen aynı isimle eğitim ve öğretime devam etmektedir.